Chippen

Uw huisdier laten chippen bij Trimsalon de Hondenpoot.

 

Vanaf 1 april 2013 geldt er een chip- en registratieverplichting voor honden. Elke pup die er vanaf die datum in Nederland geboren wordt, moet voor de 7e levensweek een chip hebben en geregistreerd worden bij één van de daarvoor aangewezen databanken.Bovendien is de eigenaar verplicht de registratie up-to-date te houden.

Maar ook voor honden die voor 1 april 2013 zijn geboren, katten en kleinere huisdieren zoals konijnen, fretten etc. Is dit geen overbodige luxe.
Als uw huisdier in bezit is van een chip, vermist wordt en gevonden wordt door een ander. Kunt u vrij snel herenigd worden met uw huisdier.

 

Uw huisdier zal gechipt worden met een transponeer van Five Star ID, een premium kwaliteit ISO chip. Deze transponeer wordt onderhuids door middel van een naald ingebracht ter hoogte van de schouderbladen. Ook is het mogelijk om uw huisdier door mij te laten registreren bij petbase. Hierbij voer ik alle gegevens van u en uw huisdier in, bij vermissing van uw huisdier zijn uw gegevens en van uw huisdier vindbaar bij dierenartsen, dierenambulances en dierenasiels via de geplaatste chip.

De sticker met de gegevens van de chipnummer plak ik in het bijbehorende dierenpaspoort. Indien deze niet aanwezig is krijgt u van mij een gratis paspoort. (Deze paspoort is niet geldig voor het buitenland).

Let op!

Bij verhuizing of verandering van eigenaar dient u de gegevens zelf te wijzigen.

 

Nest pups

Alle pups die na 1 april 2013 geboren worden moeten voor hun 7e levensweek voorzien zijn van een indentificatiechip. Dit geldt zowel voor fokkers als particulieren. Deze chip dient ook geregistreerd te worden bij een van de databanken.

De door mij gechipte nesten pups zullen ook gelijk in de salon geregistreerd worden op de naam van de fokker bij petbase.

Vanaf december 2014 is uw dierenarts verplicht om een “nieuw” dierenpaspoort af te geven als de pup naar het buitenland gaat. Deze worden gelamineerd om fraude te voorkomen. (Meer info. Www.LICG.nl)

Ook de gegevens van de chip moeten worden gelamineerd, nadat deze gecontroleerd zijn door uw dierenarts. Daarom is het handig om uw nest met pups voor hun laatste vaccinatie te laten chippen en registreren.

 

Kosten

 

Hond                      €15,-
Kat                         €15,-

 

Nest pups               €15,- (vanaf 2 pups €12,50 per pup)
Nest kittens             €15,- (vanaf 2 kittens €12,50 per kitten)

 

Een afspraak maken kan telefonisch of via de online agenda.

Voor eventueel chippen aan huis graag even telefonisch contact met mij opnemen.