Doodles

Sinds 6-8-2018 is Trimsalon de Hondenpoot ook gespecialiseerd in zowel labradoodles als goldendoodles.

Doodles kunnen uit verschillende vachtsoorten bestaan.

– Pluk
– Fleece
– Weave
– Curly

 

Elke vachtsoort heeft zo weer een andere behandeling nodig in de trimsalon.

– Pluk vacht! Deze hebben een vacht wat veel stugger aan voelt en in de loop van de tijd is de vacht rijp om geplukt te worden. Een pluk vacht kan en wordt niet zeer kort geplukt. Enkel de uiteinde van de vacht worden vastgepakt en verwijderd waardoor uw hond een deel wordt ingekort. Helaas komt het regelmatig voor dat een pluk vacht van de doodle niet overal even goed te plukken valt. Vaak wordt er uiteindelijk toch besloten om deze honden te knippen of de scheren. Dit kan zeker geen kwaad voor deze vachten en uiteindelijk zou de vacht alleen zachter worden.

– Fleece vacht! Is een vrij makkelijke vacht, ook voor onderhoudt. Dit aangezien het geen dikke vacht heeft. U kunt uw hond vrij lang houden en enkel de pootjes en het hoofdje met regelmaat laten bij knippen. Ook is het wel aan te raden zodra u beslist uw doodle met fleece vacht lang te houden wel geregeld langs te komen voor het wassen en uitblazen van de vacht.

– Weave vacht! De naam weave zegt het al wel, golvend/slagen in de vacht. De vacht is vrij dik doordat het bestaat uit een ondervacht en dekharen. Ook zijn deze vachten gevoelig voor klitten. Het is dan ook zeker geen overbodige luxe om met regelmaat naar een trimsalon te gaan. Vooral als u uw hond er graag netjes bij wilt hebben lopen. Is de onderhoudt voor aan huis te veel, is het ook mogelijk tussen de trimbeurten door een arrangement te nemen voor het onderhouden van de vacht van uw hond. Wilt u meer weten over de arrangement? Neem dan contact op telefonisch of per mail. Dan nodig ik u uit in mijn salon om samen uw hond te gaan bekijken en wat de mogelijkheden hiervoor zijn. Daarna maken wij een mooi prijsje voor het tussendoor bijhouden van uw hond en een schema.

-Curly vacht! De naam curly zegt het al wel, krullen net als bij de poedel. Deze vachten zijn zeer gevoelig voor klitten. Je hebt uw hond helemaal klitvrij maar even een aai over hem/haar lichaam kan al snel weer klitjes veroorzaken. Dit doordat onze handen vaak vettig zijn en deze vachten daarnaast heel erg gevoelig zijn om klitten te krijgen. Het is dan ook geen overbodige luxe om met regelmaat een bezoekje te brengen aan een trimsalon. Zo loopt uw hond er altijd top bij. Is het onderhouden van de vacht te veel, is het ook mogelijk tussen de trimbeurten door een arrangement te nemen voor het onderhouden van de vacht van uw hond. Wilt u meer weten over de arrangement? Neem dan contact op telefonisch of per mail. Dan nodig ik u uit in mijn salon om samen uw hond te gaan bekijken en wat de mogelijkheden hiervoor zijn. Daarna maken wij een mooi prijsje voor het tussendoor bijhouden van uw hond en een schema.

 

Trimadvies

– Pluk:        om de 10-12 week (voor scheren/knippen zie weave.)
– Fleece:    om de 10-12 week
– Weave:    om  de 6-8 week
– Curly:       om de 6-8 week

 

 

Naast de labradoodle en de goldendoodle zijn deze behandelingen ook gelijk aan voor boomers.