Over Natuurlijk4u

De eigenaresse van de Doodle Trimsalon te Lutten heeft zelf 100% natuurlijke verzorgingsproducten ontwikkeld, haar verhaal kunt u hieronder lezen.

Met natuurlijk4U ben ik niet uit commerciële overwegingen begonnen. Ik heb de naam Natuurlijk4U wel bewust gekozen omdat ik een stukje van de natuur aan de mensen wil geven door middel van de door mij vervaardigde producten! Zelf ben ik genetisch belast met o.a. astmatische bronchitis en (contact)eczeem. Nadat ik eind 2011 was geslaagd voor een erkend Allround Nagelstyliste diploma en aan de slag ging als nagelstyliste kwam abrubt hiervoor een abrupt einde omdat ik over mijn gehele lijf, armen, benen en hoofd eczeem kreeg. Wat bleek ik ben voor diverse polymeervarianten super allergisch en dit product zit in alle nagelproducten. Mijn droom viel uiteen maar erger nog ik had er een serieus gezondheidsprobleem bij gekregen.

Gezien mijn kennis van het vervaardigen van producten (zie hieronder) was ik in staat om voor mezelf ten behoeve van mijn eigen eczeem een crème (uiteindelijk 3 varianten), zeep en shampoo te maken en zo mijn eigen eczeem onder controle te krijgen en te houden. Omdat ik daarbij ook diabetes heb was voor mij de standaardcortison zalf voor mijn eczeem geen optie of oplossing gezien het negatieve effect hiervan op mijn suikerwaarden.

De uitdaging voor mij was geboren. Voor mij zat/zit de uitdaging om alles natuurlijk & biologisch te maken vandaar de door mij gekozen naam Natuurlijk4U voor mijn gemaakte en ontwikkelde producten & artikelen. Gezien de Europese Cosmetica wetgeving, waaraan we overigens voldoen, daarvoor hebben we inmiddels de volgende stappen en investering gedaan. Een extern laboratorium heeft onze producten getest en gesteld dat we volledig aan de wettelijke normen volgens Europese Cosmetica wetgeving voldoen. Hiervan zijn afschriften in onze winkel in Lutten zichtbaar. Ik ben hier super trots op!

Meer dan 35+ jaar ben ik actief binnen de fokkerij, kynologie en vachtverzorging van heel veel rassen. Heel veel honden heb ik de afgelopen jaren kunnen helpen met heel veel verschillende soorten vachtproblemen. Sommige vachtproblemen waren simpel op te lossen andere waren heel heftig en ernstig en duurde alles wat langer voordat de kwaal weg was. Mijn werkzaamheden waren internationaal o.a. als producent van het vachtverzorgingsproducten merk Dog’s Stuff.