Puppy-wenbeurt

Wanneer moet u beginnen met de vachtverzorging van uw pup?

Het beste is om er direct een vast ritueel van te maken om uw pup te borstelen of te kammen. Zet uw pup op tafel of op een ander meubelstuk van dezelfde hoogte. Laat uw pup eerst de borstel en kam onderzoeken en laat daarna uw pup rustig wennen aan de behandeling. Tijdens het wennen beloont u uw pup bij het toelaten van de behandeling.
Laat uw pup tijdens het wennen niet bijten in de borstel en kam.
Bouw de tijd dat u met uw pup bezig bent op en zorg dat u degene bent die de behandeling beëindigt.

De eerste keer in de trimsalon

Om u een idee te geven wat een puppygewenning inhoudt bij mij in de trimsalon.

De pup wordt eerst op de trimtafel gezet, zodat hij/zij hier alvast aan kan wennen. Hierbij ligt er ook altijd een speeltje op tafel zodat hij/zij het direct als een positief iets ziet.
Ondertussen laat ik uw pup aan de geluiden van de tondeuse (afhankelijk van het ras) en föhn wennen. De nageltjes en oren worden gecontroleerd en ook kijk ik even naar de tandjes.
Heeft uw pup veel haar voor en tussen zijn oogjes, wordt dit ook alvast vrijgeknipt.
Uiteraard krijgt u als baas advies over het gebruik van de juiste materialen en leg ik uit hoe u het beste uw pup kunt bijhouden.

De eerste indruk en ervaring van de pup is belangrijk. Een gewenning duurt niet langer dan één uurtje en dit is ook echt meer dan genoeg voor een pup zijn eerste kennismaking.

Een puppywenbeurt is helemaal gratis! (tot 15 week)

Na het eerste bezoek van uw pup in de trimsalon

Na de eerste trimbeurt kan het zijn dat uw pup zich een beetje ‘vreemd’ gedraagt, met zijn kop schud, zijn lichaam besnuffeld of gaat rollen over de vloer. Uw pup moet wennen aan het gevoel van zijn nieuwe uiterlijk. Over het algemeen is dit dezelfde dag of de dag erna weer verdwenen.

Ben u geïnteresseerd? Neem dan contact op of maak online een afspraak voor uw pup.