Katten

langharige kat

Heeft u voor de vachtverzorging van uw kat geen tijd of krijgt u het door omstandigheden niet voor elkaar? Zit uw kat slecht in zijn/haar vacht, met klitten, schilfers of vette vacht? Of wordt u gek van al het haar dat u in huis vindt?

Ik kan u hiermee helpen.

De meeste katten verzorgen zichzelf prima, maar tijdens de rui is er niet tegen te boenen en ontstaan er kleine of zelfs grote klitten. Ook wil de vacht nog wel eens vettig worden, ondanks dat de kat zichzelf wast. Uw kat hoort het hele jaar door een shone, glanzende en aansluitende vacht te hebben. Het is daarom aan te raden uw kat regelmatig te borstelen en zelfs te wassen.

Wilt u dat uw (half)langharige kat in perfecte vacht conditie blijft? Dan is het aan te raden om uw kat elke 3 maanden naar de trimsalon te brengen. Bijkomende voordeel is dat u minder haar in huis zult vinden! Wilt u helemaal geen onderhoud hebben? Breng uw kat dan elke 6 weken naar de trimsalon om te laten wassen en trimmen. U zult dan bijna helemaal geen haar mee vinden in huis! Dit geldt voor alle soorten vachten van katten.

De kortharige oudere katten en katten met overgewicht hebben ook extra aandacht nodig wat betreft hun vachtverzorging. Vanwege hun leeftijd of overgewicht kunnen ze zich moeilijk zelf verzorgen waardoor de dode haren die in de vacht blijft zitten vilt gaan vormen.

Afhankelijk van de vacht, uw wensen en de mogelijkheden heb ik de volgende behandelingen:

* Ontklitten (als dit niet mogelijk is worden de klitten eruit geschoren)
* Plukken
* Wassen
* Ontwollen